Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kattintson a teljes bejegyzésre!

2010.11.23

A fenyegető csíkok

 

PAL093000073Méretváltozásainkkal együtt járó rettegett szépséghibánk a bőr nyúlási csíkja, a stria. Sokan tragédiaként élik meg kialakulását, és mindent megtennének eltüntetése érdekében.

Mikor keletkezhetnek rajtunk striák? Vannak olyan élethelyzetek, amelyekért nem lehetünk felelősek. Ezek közé tartozik például a pubertáskori gyors növekedés időszaka, amikor is egyes fiatalok szinte "kinövik" saját bőrüket.

Ugyancsak akaratunkon kívül alakulhatnak ki striák hormonális betegségek (Cushing szindróma) esetén, ennek kivizsgálása endokrinológiai feladat.

A terhesség viszont már kétélű. Sokan kontrollálatlanul híznak, jóval többet az indokoltnál. E testtömeg-gyarapodás egyéni hajlammal párosulva az egész női has és emlő bőrét tönkreteheti. Ugyanez mondható el a "jojó"-diétát folytató emberekről. Itt a hirtelen, erős fogyókúrák után nagyon gyors hízás jön létre, és a maximális testtömeg mindig több, mint a korábbi legnagyobb. Nem létezik olyan bőr, ami ezt a károsító hatást stria nélkül kibírná. Mit tehetünk a striák megelőzésére vagy akár eltüntetésére? A legfontosabb a szoros testtömegkontroll, a mozgás és a speciálisan erre a problémára kifejlesztett termékek, kezelések .

Feltétlenül tartózkodjunk a hirtelen hízástól, a túl erős izomfejlődéstől! Ha pedig életünk olyan időszakaszába jutunk, amikor elkerülhetetlen a test tömegének és körfogatának hirtelen növekedése, mindenképpen használjunk a striaképződést megelőző krémeket, olajokat..

Milyen kezelések javasolhatóak a már megjelent striák elhalványítására? SPM vákuum, Infraszauna és Tekercselés, ezek az utókezelésre javasolt testkezelések folyamatosan halványítják a striákat és rugalmassá teszik a bőrt.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.