Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kattintson a teljes bejegyzésre!

2008.11.21

 

Kép

 

SPM VÁKUUM

 

 

Nem a hagyományos értelemben vett masszázsok közé tartozik, hanem az alakformáló, méregtelenítő kezelések közé. A vákuummasszázs a kézi nyirokmasszázs egy speciális formája. Az eljárás egyesíti magában a hagyományos köpölyözést és a nyirokmasszázst. Vérkeringést, nyirokkeringést javító, és immunrendszert aktiváló hatását többféle probléma esetén is felhasználhatjuk.

Hogyan hat a vákuummasszázs?
Ez a sajátos technika felfokozza a nyirokáramlást, és a vérkeringést. A nyirokkeringés akár ötvenszeresére is felgyorsulhat, ami biztosítja a salakanyagok elszállítását a szervezetből. A kezelés hatására felgyorsul a vérkeringés is, ezáltal javul a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátása és anyagcseréje. A felgyorsult keringés következtében erosödik a szervezet zsírégetési folyamata. Megerősíti a laza kötőszöveteket, visszaállítja azok rugalmasságát, a bőr feszesebb lesz. A petyhüdt, ráncos bőr kisimítását, az elfáradt bőr regenerálását az eész testen egyaránt segítheti.

Mire használják?
- A vákuummasszázs rendkívül alkalmas a narancsbőr (cellulit) megszüntetésére, megelőzésére.
- Terhességi és nyúlási csíkok (striák) kezelésére is alkalmazható módszer. Ekkor a köpölyözőt a csíkok mentén mozgatják, míg a csíkok ki nem vörösödnek.
- A módszert ultrahanggal és izomstimulálóval kiegészítve a mell kezelésére, feszesítésére is használják.
- Gyakran alkalmazzák méregtelenítő, regeneráló kúrák kiegészítéseként.
- Alsó végtagokon, vagy arcon fellépő ödémák megszüntetésére.

Hogyan zajlik a kezelés?
Üvegből készült, harang formában végződő szívócsövet (ún. köpölyözőt) helyeznek a kezelendő bőrfelületre. A harangban folyamatos, vagy pulzáló vákuumot hoznak létre, amelynek erőssége szabályozható. A vákuum azonnal beszippantja a bőrt, és vele együtt a bőr alatti zsírsejteket. A kezelés aktiválja a nyirokrendszert, majd a harangokat lassan elkezdik mozgatni a nyirokerek mentén. A mozgatás iránya a nyirokfolyás irányában, tehát lentről felfelé (láb irányából a felsőtest irányába) történik. A vákuum ereje a felszippantott zsírsejteket széttördeli, és kiszippantja a lerakódott méreganyagokat. A kisebb zsírsejtek, és a méreganyagok aztán a nyirokrendszer segítségével távoznak a szervezetből.

A kezelés eleinte fájdalmas lehet, a kúra előrehaladtával azonban (a zsírsejtek méretének csökkenése miatt) értelemszerűen egyre csökken a fájdalom.
Vákummasszázs gyakorisága: Hetente 2-3 alkalommal tanácsos végezni a kezelést. Kúraszerűen végzett, kb. 10-15 kezeléssel már igen látványos eredmény érhető el. Megelőző, vagy fenntartó kezelésként is alkalmazható.

Mire figyeljünk a vákuummasszázs kúra alatt?
A felfokozott nyirokkeringés nemcsak a kezelés időtartama alatt áll fenn, hanem a következő napokban is folytatódik. Ezért fontos, hogy a kúra egész ideje alatt növeljük a folyadékfogyasztásunkat. Napi 1,5-2 l (lehetőleg szénsavmentes) ásványvíz elfogyasztására mindenképpen szükségünk lesz. Így tudjuk támogatni nyirokrendszerünket a salakanyagok elszállításában.

Hogyan fokozható a vákuummasszázs hatása?
Bőrfeszesítő krémek használatával még jobb hatás érhető el. Gyakran alkalmazzák a kezelés kiegészítéseként az Infraszauna használatát ami tekercseléssel együtt szintén jelentősen fokozza az eredményt.

Ellenjavallatok:
- heveny gyulladásos folyamatoknál
- pajzsmirigy működésének zavara esetén
- trombózisos, vagy trombózisgyanús területeken
- szívelégtelenség miatti ödémák fennálásakor

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.