Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kattintson a teljes bejegyzésre!

2008.11.21

 

Kép

 INFRASZUANA


Az infrakabinban szervezetünket lényegesen kisebb hőhatás éri, ezért
szélesebb körben, bizonyos betegségek előfordulása esetén is használható, mégis sokkal mélyebbre ható, erősebb verejtékképző hatása van, ennélfogva töredék időráfordítás alatt, de sokkal hamarabb érünk el egy nagyságrendileg nagyobb méregtelenítő, immunrendszer-erősítő, gyógyító, súlycsökkentő, bőrszépítő hatást.

A fekvő infrakabin az összes lényeges fizikai, geometriai, élettani szempont szerint a leghatékonyabb a jelenleg ismert konstrukciók közül. A fekvő és hordozható infrakabinok sugárzását biofénynek, biosugárzásnak vagy érlelő fénynek nevezik, mert a hullámhossza nagyon közel áll az emberi test saját sugárzásához.

Rendkívül sokoldalú jótékony hatást gyakorol egészségünkre, közérzetünkre, testi-szellemi teljesítő képességünkre, fogyasztó és bőrszépítő hatása miatt külső megjelenésünkre.
Kényelmesen, relaxált állapotban fekszünk a kabinban és 30 perc alatt többet verejtékezünk, sokkal alacsonyabb hőmérsékleten, mint a forró levegős szaunában 2,5-3 óra alatt. Szervezetünk megtisztul, még azok a zsírban oldódó nehézfémek és környezet-károsító vegyszer maradványok is eltávoznak, amelyek más eszközzel nem távolíthatóak el. Immunrendszerünk megerősödik, minden fáradtságérzet, gyengeség, elesettségi állapot megszűnik. Úgy érezzük, mintha feltöltöttek volna bennünket energiával.

Mi ennek a titka?

A titok nyitja az infrasugarak hullámhosszában keresendő

A jó minőségű sugárzótestek a napsugárzásnak megfelelő hullámokat állítanak elő, a látható és a károsító ultraibolya tartomány nélkül. A sugárzás a levegőt nem melegíti fel, de a testbe belépve még a 4 - 6 cm mélyen fekvő szöveteket is felmelegíti. A modernebb kerámia sugárzó testek a 2 és 25 mikron közötti hullámhossz tartományra koncentrálódnak.
A legújabb különleges sugárzó testet amerikai kutatók fejlesztették ki. Ez szinte teljes egészében a 4 és 14 mikron közötti tartományt bocsátja ki, ami egészen közel áll a test 9,4 mikronos saját sugárzásához.

Élettanilag nyilvánvalóan sokkal előnyösebb a fekvő helyzetben történő szaunázás:
Relaxált állapotban jobb a vérkeringés, kisebb a szív és a gerinc megterhelése, jobban kitágulnak a hajszálerek, mindenütt jobb az oxigén ellátás. Az elernyedő izmokból, szövetekből könnyebben távoznak a káros lerakódások.
Hőfényképek bizonyítják, hogy az ülő szaunákban nem lehet ilyen tökéletes hőeloszlást elérni: ott pl. a végtagok nem tudnak egyenletesen átmelegedni. A fekvő kabinban hasra fordulva és lábunkat térdben behajlítva az infrasugarak egészen közelről érik talpunkat és olyan hatást érünk el, mintha a méregtelenítést intenzív talpmasszázs fokozná. A fekvő rendszerű infraszauna olyan jó erőnléti állapotot biztosít, mintha valaki folyamatosan megerőltető aerobik, vagy fitness gyakorlatokat végez vagy megerőltető sportot űz.

Előnyei a hagyományos szaunával szemben:

Betegségmegelőzés, gyógyítás: 30-60-szoros méregtelenítő hatás, immunrendszer erősítés. A kisugárzott spektrum igen nagy számú terápiás hatást ölel fel
Szépségápolás: a bőr egy 10-15 kezelésből álló kúra alatt 5-10 évet fiatalodik. Fogyókúra esetén a legnagyobb hatékonyság: a lebontott zsírsejtek a verejtékkel azonnal távoznak a szervezetből
Wellness és fitness: egy 30 perces kezelés 15 km-es futótréningnek felel meg
Sport: kiváló bemelegítésre, a sportsérülések elkerülésére ill. a gyógyulás gyorsítására

 

Ha fogyni szeretne az infraszaunával

Ha fogyást szeretne elérni az infraszauna által érdemes legalább heti 3 alkalommal használni 30percre. Hatékonyságát növelhetjük ha kombináljuk testtekercseléssel és kézi vákuum kezeléssel. A kúra mellett ajánlatos mozogni (inkább kardiózni pl. futni, biciklizni, lépcsőzni) és diétázni - kevesebb kalória bevitel, napi többszöri étkezés, 3 órával lefekvés elött TILOS enni, naponta 3-5l vizet meg kell inni.

 

Amire figyelni kell!

Soha ne próbálja betegségét infraszaunázással kezelni egy szakorvos irányítása nélkül. Ha valamilyen betegségben szenved mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával az infraszauna használata előtt. Minden esetben az elvesztett folyadék pótlása szükséges a szauna használatához. Természetes ásványvíz fogyasztása ajánlott  a szaunázás előtt és után is.

Gyógszerek:
Amennyiben Ön orvosi recepten felírt gyógyszereket szed, konzultáljon orvosával az infrahullámok és a megnövekedett testhömérséklet miatt azok hatásának esetleges változásával kapcsolatban. Egyes készítmények rontják szervezetünk hő elvezető, feldolgozó képességét.

Gyerekek:
A gyerekek testhőmérséklete sokkal gyorsabban emelkedik, mint a felnőtteké. Ez a testtömegükhöz viszonyított gyorsabb anyagcsere, a kifejletlen keringési rendszer és a test hőmérsékletének izzadással történő szabályozására való képesség hiánya miatt van így. Ajánlott a gyermek orvosának tanácsát kérni az infraszauna használatával kapcsolatban.

Idős korban:
A szervezet hőkezelő képessége az évek múlásával lecsökken. Ez javarészt a keringési rendszer és a verítékmirigyek tevékenységének gyengülése miatt következik be.

Keringési rendszer betegségei:
Különösen óvatosnak kell lennie, ha Önnek érrendszeri panasza (magas, vagy alacsony vérnyomás), szívelégtelensége, illetve ezekhez kapcsolódó betegsége van, vagy ha valamilyen, a vérnyomást befolyásoló kezelésre jár. Az elnyújtott hőhatás megnöveli a vérkeringés sebességét, mert szervezetünk a bent felgyült hőt igyekszik elvezetni a külvilág felé a bőrön (izzadás) és a légző rendszeren keresztül. Ez a folyamat leginkább a szívverések számának megnövekedését jelenti, ami 30 szívverés/perccel is megugorhat minden egy fokos testhőmérséklet növekedéskor.

Alkohol:
A közhiedelemmel ellentétben nem tanácsos úgymond „kiizzadni” a másnaposságot. Az alkoholos befolyásoltság csökkenti itélőképességünket, így kisebb eséllyel vesszük észre ha esetleg a megnövekedett hő negatívan hat ránk. Az alkohol emellett megemeli a szívverést amit a szauna hatása még méginkább fokoz.

Lecsökkent izzadási képességgel:
A Parkinson kór, a központi idegrendszeri betegségek és a cukorbetegség azok melyek megváltozott izzadási képességel járnak együtt.

Vérzékenység:
A vérzékenységben szenvedőknek tanácsos kerülniük az infraszauna használatát.

Láz:
Lázas állapotban nem tanácsolt semmilyen szauna használata.

Terhesség:
A kismamáknak tanácsos orvosuk véleményét kérnük BÁRMILYEN szauna használata előtt, mert bizonyos esetekben a magasabb testhőmérséklet hatására a magzat megsérülhet.

Menstruáció:
Az infraszaunázás a "nehéz napok" alatt ideiglenesen megerősítheti a menstruációt. Van aki szándékosan idézi elő ezt a hatást a ciklussal jelentkező fájdalomérzet csökkentése céljából, mások egyszerűen mellőzik a szauna használatát azokon a napokon.

Ízületi sérülések:
Nem javasolt a meg nem gyógyult, közelmúltban szerzett ízületi sérülést 48 órán belül, vagy a duzzadás elmúlta előtt hőhatásnak kitenni. A komolyabb sérülésekre kifejezetten veszélyes az intezív hő.

Implantátumok:
Fém lábak, karok, mesterséges ízületek, vagy bármilyen más sebészi implantátum általában visszaveri az infra hullámokat, így ezeket nem melegíti fel ez a rendszer. Mindazonáltlal tanácsos orvosa véleményét kérni infraszaua használatával kapcsolatban. Ha fájdalmat érez az implantátum közelében ne használja tovább az infraszaunát. A beültett szilikont, vagy szilikon alapú fül/orr protézist melegítíik az infra sugarak Mivel a szilikon 200 fok felett kezd olvadni, feltehetően nincs rá káros hatással az infraszauna. Mint mindig, tanácsos a az orvos, illetve a gyártó véleményét kérni.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.